Antena 3 CNN Economic Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"

Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"

O anumită categorie de români va putea obține mii de euro de la stat prin programul "Prima conectare 2024.” Este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea Europeană prin PNRR.

Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    29 Mar 2024   •   00:00

Programul "Prima Conectare" din 2024 aduce noi oportunități pentru familiile cu venituri reduse din România. Guvernul, prin fondurile primite de la Uniunea Europeană prin PNRR, a alocat sume substanțiale pentru sprijinirea familiilor care nu au acces la sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare.

Conform programului, fiecare familie eligibilă, cu un venit pe membru de familie sub 1.700 de lei, poate primi până la 1.900 de euro pentru a se racorda la aceste servicii esențiale.

Guvernul a anunțat că deja au fost derulate două sesiuni ale programului, în care s-au alocat aproape 300.000 de lei pentru 34.000 de gospodării. Fondurile totale pentru "Prima Conectare" în 2024 se ridică la 850 de milioane de lei, iar implicarea în proiect este în creștere constantă.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a declarat că programul este finanțat din fondurile PNRR și că s-au aprobat recent contracte noi de 48 de milioane de lei.

"În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane de lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal”, a spus Laurențiu Neculaescu.

Este important de menționat că acest program este destinat exclusiv persoanelor singure sau familiilor cu venituri reduse. Cei interesați trebuie să se adreseze operatorilor de apă și canalizare din localitatea lor pentru a solicita finanțarea și a îndeplini formalitățile necesare pentru a beneficia de acest sprijin financiar, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: bani stat Prima conectare mii de euro
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close